Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Gaia

Personenzahl_Gaia


180730 Gaia - Janine

In 2012 onderging de Gaia, een stoere tweemast-klipper uit de vloot van Frisian Sailing Company, een grote verjongingskuur. Vooral door een breedte van bijna 7 meter oogt het schip bijzonder ruim. En het grote aantal tweepersoonshutten en de smaakvolle zitgelegenheid zorgen ervoor dat gasten zich direct thuisvoelen en op een prettige manier kunnen genieten van de elementen. De grote kuip, de prima stabiliteit en de hoge reling van de Gaia maken het schip ook in volle zee tot een prima verblijfplaats.

Door de ruime afmeting en de warme uitstraling is de Gaia een uitstekende locatie voor vele gelegenheden, zoals een bedrijfsuitje, teambuildingsactiviteit, training of managementsessie. Maar ook voor een zeiltocht met familie of vrienden, een jeugdvereniging of een schoolreis of werkweek bent u aan boord van de Gaia aan het juiste adres. 

Aan boord van de Gaia bent u buiten bezig, snuift u de frisse lucht, laat u de wind om uw hoofd waaien en komt u even los van uw leven van alledag!

Zeilen op de Gaia

Iedereen is uitgenodigd mee te helpen bij het hijsen van de zeilen en het uitvoeren van de zeilmanoeuvres. Samenwerken en communiceren is daarbij van doorslaggevend belang. Hoe beter de groep samenwerkt en communiceert, hoe sneller het schip wendt en keert. Zeilervaring is niet nodig, de matroos instrueert de groep en brengt ze de kneepjes van het zeilen op een traditioneel zeilschip bij. En tussen de zeilmanoeuvres door blijft genoeg tijd te ontspannen!

De Gaia zeilt vooral op het IJsselmeer en het Markermeer, maar ook op de Waddenzee. Overdag wordt gezeild en in de namiddag legt het schip aan in Amsterdam of n van de andere gezellige havenstadjes, zoals bijvoorbeeld Enkhuizen, Medemblik, Hoorn of Urk. Hier kunt u aan land, op een terrasje wat drinken, shoppen, een museum bezoeken of een wandeling of fietstocht maken.

Op de Waddenzee is Texel een veelal aangestuurde haven. Ook hier is een fietstocht of een bezoek aan Ecomare een aanrader.

Ook op de Friese binnenwateren kan de Gaia prima uit de voeten, alhoewel niet altijd met vol tuig gezeild kan worden. Wel kan hier aangelegd worden aan een onbewoond eiland in n van de Friese Meren, waar de groep s avonds bij het kampvuur elkaar griezelverhalen kan vertellen of liedjes kan zingen. Bekijk het vaargebied

Indeling

Gaia_plattegrond

In de ruime, lichte salon bevinden zich vier grote tafels met banken langs de wand. De salon biedt voldoende ruimte voor 32 personen. In een ontspannen sfeer kunt u hier genieten van de gezamenlijke maaltijden of gewoon een gezellig samenzijn overdag of s avonds. In de volledig ingerichte keuken bevindt zich tevens de tapinstallatie. Het gezellige en intieme zitje tegenover de kombuis is prima geschikt voor het doen van een drankje tijdens het koken.

Tussen de salon en de slaaphutten bevinden drie moderne toiletten aan de ene kant. Aan de andere kant bevinden zich drie ruime douches. Voor in het schip bevinden zich de twaalf slaaphutten, verdeeld in zes ruime tweepersoons hutten, vier driepersoons hutten en twee eveneens ruime vierpersoons hutten. Iedere hut beschikt over een wasbakje met warm en koud stromend water, centrale verwarming en een te openen patrijspoort en / of dekluik. En er is voldoende plaats de reistassen op te bergen.

Aan dek beschikt de Gaia over een ruime zithoek, waar u kunt genieten van het landschap, de wind die langs de zeilen ruist en het opspattende water. Bij (te veel) zon of regen is er een dekzeil aanwezig, zodat u bij nagenoeg alle weersomstandigheden aan dek kunt zitten.
Faciliteiten Gaia

De crew van de Gaia

Schipper en eigenaar Rob zeilt sinds ruim 15 jaar al op de Gaia. De eerste jaren als matroos en sinds ruim 10 jaar als eigenaar. Hij kent het schip en het vaargebied door en door en weet voor iedere groep en voor alle wensen een bijpassende route.
  

Geschiedenis van de Gaia

De Gaia werd in 1910 gebouwd als rivierklipper op de werf Van Suijlekom in Raamsdonkveer. Het schip werd vooral gebruikt voor het vervoer van grind, bieten en graan op de rivieren in Zuid-Nederland. 
   
    

Gastenboek

Tom R.

Juni 2019
Vatertag 29.5. - 2.6.19 ab/bis Lemmer, 30 Herren, Skipper Rob und Maat Tabea. Wir haben uns sehr wohl gefhlt, Schiff, Wind und Wetter super. Wir kommen gerne wieder. Bestnote fr alle(s). Tot ziens lieber Rob :-)
Arrangementen
arrangementen
  • Catering
  • Extra activiteiten
  • Speciale themareizen
Voorzieningen
  • 12 comfortabele hutten
  • Gezellige salon met bar
  • Ruime zitgelegenheid aan dek
  • Enthousiaste crew
  • Veelzijdig inzetbaar
  • Stabiele zeileigenschappen

Vergelijkbare schepen

Beantra

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28
Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Elegant

Elegant

Kappeln / Stralsund (D)
55
29

Elegant

Kappeln / Stralsund (D)
55
29